Gratis fragt ved køb for 299 kr., ellers fra 25 kr.

1 til 4 dages levering

30 dages fuld returret med tilfredshedsgaranti

7 måder at redde dit hår fra spaltede og tørre spidser

Har du set de der reklamer fra L´oréal hvor damernes hår glamourøst glider gennem luften og skinner som om at det altid er sommer? Det tror jeg de fleste har og så tænker man måske, er det overhovedet muligt? Imens at man kigger på sit eget hår som lige er blevet klippet men stadig er tørt og lidt spaltet.

De spaltede spidser opstår ofte ved at man er for voldsom ved håret. Det kan enten være når du børster det eller hvis du udsætter det for meget for varme via glatte eller krøllejern, og allerværst ved afblegninger og permanenter. Ja vi ved godt at du gerne vil have langt lyst englehår hår ligesom Daenerys Targaryen (det vil vi også selv), men at gå imod dit eget hårs natur, har altså konsekvenser.

Hvad er hår egentligt?

Hår er en naturlig ting for os, som vi lever med hver dag, men vi tænker nok ikke altid over hvad det egentligt er og hvad dets formål er, ud over at få os til at ligne Beyonce bare en lille smule. Jo ser du, hår er faktisk ikke levende, men derimod en blanding af proteinet Keratin og vand (ca 10%). Håret består af en rod og et strå. Roden ligger inde i en lille sæk, som på hver side har en talgkirtel der producerer stoffet sebum, hvilket er det der gør (hvis der bliver produceret for meget) at man får fedtet hår.

Uden på hårstråene ligger der små tynde fedtlag som beskytter håret. Strukturen af disse fedtlag afhænger af om håret får nok næringstoffer og om hvorvidt håret er sundt eller usundt. Når håret får alle de næringsstoffer det har brug får, kommer disse fedtlag til at ligge lige så fint og fladt langs hårstrået og giver det glans. Men når håret er usundt vil disse fedtlag derimod stritte udad og få håret til at se kruset og tørt ud.

Håret er faktisk lidt ligesom en skyggeparasol for kroppen, det vil sige at den er udviklet til at gro på hovedet for at beskytte hovedbunden mod solens skarpe stråler. Hårene på fx benene var i gamle tider udviklet til at beskytte os mod farlige insekter eller skræmmer når man skulle på jagt. I nutiden har vi ikke rigtigt brug for at gå på jagt mere og derfor er der mange som vælger at barbere håret af benene og hovedet endda.

Hvad kan jeg gøre for mit hår?

Der er mange ting du kan gøre for dit hår, ting du kan spise og ting du kan putte i håret, men det hele bunder i at give håret alle de næringstoffer som det har brug for for at holde sig sundt. Det er en vedvarende process at holde sit hår flot og glansfuldt. Det nytter ikke at man bare en gang hvert halve år ligger sit hår i blød i olivenolie og så forventer at det klarer sig selv til næste år. Drømmehåret kræver at du sætter tid af hver uge til at pleje det. Herunder vil vi komme med 7 forslag til hvordan du kan holde håret sundt.

  • Lav en ugentlig hår maske!

Sæt en dag om ugen af til at pakke dit hår ind i nogle lækre og næringsindholde ingredienser som lige giver det et boost og et lille skub i den rigtige retning. Ingredienser som avokado, æg og arganolie giver dit hår noget at arbejde med. Der findes et hav af lækre produkter på markedet som er specielt udviklet til netop det formål at tilføre håret alle de rigtige ting som det har brug for. Vi anbefaler at vælge en naturlig hårkur uden kemikalier og parabener. Herunder kan du finde en Argan hår maske, som indeholder E-vitaminer, samt omega 3 og 9 fedtsyrer.

 

Køb Argan hår masken HER!


  • Find en naturlig shampoo

Der er alt for mange kemikalier i mange af de hårprodukter der er på markedet, hvilket vi desværre har vænnet os til. Mange shampooer indeholder svovlforbindelser, hvilket gør shampooerne enormt effektive når det kommer til at gøre håret rent, men det er også enormt hårdt ved håret og du kan risikere at dit hår bliver udtørret af det. Vi anbefaler altid at bruge naturlige produkter når det handler om din krop og sundhed. Anskaf dig en blid shampoo med nogle lækre olier i som forkæler håret og renser det på en skånsom måde, så undgår du ødelagt og spaltet hår.

Vi er fx helt vilde med denne Argan Shampoo som er fri for parabener, kunstige farvestoffer, sulfater og som heller ikke er testet på dyr, og så dufter den dejligt af vanilje.

 

Køb Argan Shampoo HER!

 

  • Brug vegetabilske olier

Vegetabilske olier er det bedste middel mod udtørrede spidser, og der findes mange forskellige slags olier som både giver håret fugt samt tilføjer det vigtige ingredienser og næringstoffer. Heriblandt er fx argan olien som har et højt indhold af E vitamin, Macadamia nødde olie eller fignekaktus olien som holder på fugt og blødgør håret. Sesam olie er også super godt til tørre spidser da den indeholder både e-vitamin, linolsyre, stearinsyre samt palmitinsyre.

Du kan fx smøre dine tørre spidser ind i et par dråber olie om aftenen en gang om ugen og sove med det gennem natten. Du kan også smøre en lille smule i det fugtige hår efter du har været i bad, for at give håret et lækkert boost.

 

Køb ren Argan olie HER!

Køb ren Sesam olie HER!

 

  • Klip spidserne regelmæssigt

Hår vokser gennemsnitligt 1-2 cm om måneden, men når dit hår er spaltet og ødelagt har det sværere ved at “ånde”, det vil sige at håret faktisk vokser langsommere. Derfor er det enormt vigtigt at klippe sine spidser en gang hver 3. måned, for at holde håret friskt og sundt. Du skal ikke være bange for at der går længere tid før du så for langt hår, fordi det behøver ikke at være mere end 0,5 cm der bliver klippet hver gang, og til gengæld sikrer du dig lækker stærkt og sundt hår. Hvis du derimod lader de spaltede spidser gro i alt for længe, risikerer du at dit hår bliver så ødelagt at du skal til at klippe en større mængde hår af på en gang.

 

  • Hårbørster af træ vs. Plastik

En af grundene til at der opstår spaltede spidser og tørt hår er fordi vi ofte er for hårde og voldsomme med vores hår når vi børster det. De fleste hårbørster på markedet er plastik børster som ikke er særligt skånsomme mod håret og derudover kan der opstå statisk elektricitet. Anskaf dig en naturlig hårbørste i træ med natur hår som fx vildsvinehår. Det er både godt for miljøet og godt for dit hår!

 

  • Læg glattejernet fra dig!

En anden årsag til spaltede og tørre spidser er at håret bliver udsat for varme. Når du glatter, tørrer eller krøller håret med elektriske varme apparater udsætter du dit hår for temperaturer som det ikke kan holde til i længden. Du ved det måske allerede, men tænker at du hellere vil have en smuk frisure, end at tænke på håret sundhed på længere sigt, og det kender vi godt. Det er svært at lade være, men prøv at begræns det til et minimal, fx 2 gange om ugen og forsøg så vidt som muligt at bruge andre metoder til at krølle håret, fx ved hjælp af fletninger, ruller eller andet. Dit hår vil helt sikkert være taknemmelig for det.

 

  • Tænk på hvad du spiser

En varieret kost, kan gøre meget for dit hår. Hvis du lever af fastfood og nudler, har du ikke mulighed for at give håret de næringstoffer det har brug for (og som du selv har brug for), fordi du ikke selv indtager dem. Drik masser af vand! Det kan ikke siges nok, og det lyder måske kedeligt men vand er den største og mest naturlige mirakelkur der findes. Der er en grund til at vi ikke kan leve uden det.

Andre gode madvarer der nærer håret er blandt andet avokadoer, fede fisk som laks og makrel som indeholder omega 3 fedtsyrer, broccoli og nødder indeholder også vigtige vitaminer. Sørg for at få masser af B vitaminer gennem fuldkorns madvarer eller æg, for at undgå fedtet hår. Sørg generelt for at spise varieret, og ikke kun spise dig mæt i en enkelt type mad, hvilket aldrig er sundt.

Skriv en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes inden de offentliggøres