7 trin til at fjerne hudorme med Black mask ansigtsmaske

Woman with black facemask on

Slip af med urenheder i ansigtet 

Vores hud er konstant udsat i hverdagen. Os fra bilerne, røg fra cigaretter, stress og forurening i luften, sætter sig i porerne som skidt og bakterier. Det er en evig kamp for både kvinder og mænd at holde huden fri for disse urenheder i ansigtet. Især i puberteten kæmper mange unge med deres udseende og det er netop i den periode hvor urenheder i huden blomstrer og viser sig i form af hudorme og akne der dukker op på de mest ubelejlige tidspunkter og kan ødelægge dagen for selv de mest selvsikre typer. 

 

Du har efterhånden sikkert hørt om den populære sorte ansigtsmaske “Black mask”, som er gået viralt hele verden rundt. Black masken er en nem og effektiv måde at give din hud en dybdegående peeling behandling på, som efterlader dig med lækker blød hud og et ansigt fri for urenheder. Derudover er det ikke nogen hemmelighed at vi elsker den mærkeligt tilfredstillende følelse af at se de små hudorme blive hivet ud af ansigtet. Så læs med her og bliv meget klogere på vores ynglings peel of maske!

 

Hvad er en Black mask? 

black mask tube

Black masken er en sort ansigtsmaske som er specielt designet til at fjerne urenheder som hudorme og skidt fra ansigtet inden de omdanner sig til bumser. Den sorte maske tørres på huden og “hiver” simpelthen de små hudorme med sig ud når du fjerner den fra ansigtet.

Masken fungerer som enhver anden peel of maske, men indholdet af aktivt bambus kul ( som giver masken den sorte farve), gør at urenhederne i huden simpelthen absorberes og selv de dybeste og mest tilstoppede porer i huden renses for skidt og bakterier. Vi elsker især Black masken fordi at man kan se de synlige resultater lige med det samme!

 

Hvad er hudorme egentligt?

Hudorme er de sorte pletter man ofte ser på næsen, i panden og på hagen. Vi kalder dem hud “orme”, men i virkeligheden er det bare hudens porer som er tilstoppet med snavs og bakterier. Bakterierne kan også sætte sig under hudens overflade, hvilket er det vi kender som talgnopper der er helt hvide når de bliver trykket ud af huden.

Det lyder måske en smule ulækkert, men bakterier i huden er helt normalt og svært at undgå. Heldigvis lever vi i en moderne verden fyldt med lækre skønhedsprodukter som let kan holde det nede på et minimum.

 

Black maskens egenskaber

Den sorte ansigtsmaske indeholder aktiveret bambus trækul, som går ind og binder sig til døde hudceller, bakterier  og skidt i huden. Kullet fungerer lidt som en magnet der tiltrækker bakterierne og urenhederne i porerne og absorberer dem. Kullet bruges i mange andre skønhedsprodukter netop af denne grund og du kan blandt andet finde det i tandblegnings produktet “black coal, teeth whitening” hvor kullet på samme måde går ind og absorberer bakterier på overfladen af tænderne.

 

Udover det aktiverede kul, indeholder black masken en række andre naturlige ingredienser som ekstrakter fra planten havemorgenfrue, rosmarin og grapefrugt. Disse naturlige planteekstrakter er alle nogle ingredienser som giver huden glans og tilføjer den nødvendige næringsstoffer. 

Havemorgenfruen har fx antiseptiske egenskaber som reducerer infektioner i huden, hvilket er enormt brugbart når man skal forebygge og bekæmpe bumser.

Grapefrugten tilfører derimod huden de vigtige C og E vitaminer samt antioxidanter. Ingredienserne kan dog variere alt efter hvilke leverandører du køber fra.

Argan oliens egenskaber 

Eftersom at Black masken er en meget dybdegående peel off maske, kan den være en smule hård mod huden og derfor anbefaler vi ikke at du bruger ansigtsmasken hvis du har ekstremt følsom hud, da der kan opstå rødme i ansigtet. Ansigtsmasken er i stedet optimal til normale hudtyper med tendens til fedtet hud.

 

Det er svært at vurdere hvordan ansigtsmasken virker præcist på en enkelt person, da vi alle har forskellige hudtyper og individuelle træk. Derfor er det nemmest bare at prøve det af og se hvad der fungerer bedst for dig.

  

Hvor ofte?

Black masken er ideel til at rense porerne i dybden 2-3 gang om måneden og helst ikke mere da den ellers kan udtørre huden. Men det er også vigtigt at du selv holder en daglig og ugentlig skønhedsrutine hvor du renser og eksfolierer ansigtet, for at minimere talg produktionen i huden, hvilket er det der skaber hudorme og bumser.

 

Lav noget lækkert thé, tænd noget hyggeligt lys på badeværelset og sæt noget dejligt musik på. Så er du klar til at forkæle dig selv og din hud med en black mask peeling behandling og måske et fodbad mens du venter på at den tørrer?

 

De forskellige Black mask mærker

 

Shills 

 

Shills watermark

Shills Black maskerne er de originale og første sorte ansigtsmasker der blev produceret. Manden bag mærker et Mr. Lin, som ønskede at skabe skønhedsprodukter som tilfredsstiller alle kunder individuelt. Produkterne fra Shills, følger nogle faste fremstillings procedurer som sikrer dig sikkerhed omkring indholdet af ingredienser, hygiejnekontrol og at alle produkterne er miljøvenlige.

Hvis du ønsker at få den helt rigtige og originale Black mask oplevelse så er det Shills mærket du skal gå efter. Det er blandt andet ofte Shills maskerne som anvendes i de mange youtube videoer der er gået viralt på nettet.

Prisen på Shills Black masks er lige til at overkomme, men det kommer også an på om du vil købe den absolut originale og ægte Shills Black mask som koster omkring 99 kr, eller om du vil nøjes med de falske kopi varer som rigtig mange butikker sælger ( dem kan du få til omkring 45 kr.)

 

Køb Shills ægte Black mask her!

 

 

Pilaten

Pilaten er et andet mærke der sælger Black masks, lidt i stil af Shills. Deres Black masks kommer både på tube og som engangsposer. Fordelene ved at købe Pilaten er at de ofte er billigere end andre mærker samtidig med at tuberne er lidt større end normalt og holder derfor til flere behandlinger. 

 

Køb Pilaten Black mask her!

 

JorgObé

JorgObé er et af de mærker som først begyndte at sælge de kendte Black masks i Danmark. Det er et dansk hudpleje mærke, som sælger deres egen udgave af den sorte ansigtsmaske og de kommer derfor i emballage fra deres eget mærke. JorgObés sorte ansigtsmasker har en tendens til at “hive” en smule mere i huden, end de andre mærker og derfor kan den være lidt hårdere mod huden. Derudover er JorgObés black peel off maske en del dyrere end normalt (198 kr), hvilket skyldes at de tilføjer nogle ekstra ingredienser.

 

Engangsposer vs tuber

Mange webshops sælger blackmasken både på tube men også som små engangsposer. De små poser er enormt gode til hvis du bare vil prøve ansigtsmasken en enkelt gang, for at prøve det af, uden at skade pengepungen for meget. Det skal dog siges at indholdet i black masken er enormt tykt og klistret og det er derfor meget mere praktisk med en tube i stedet for de små engangsposer som er svære at håndtere når du skal hælde indholdet ud.

black mask poser pilaten

 

Køb engangsposerne her fra Pilaten!

  

Anvendelse

Lige meget hvilken typer Black maske du vælger at anskaffe dig, så er der nogle fælles retningslinjer og tricks du kan følge.

 

 • Dampbad - Start med at rengøre din ansigt eksempelvis med en antibakteriel sæbe og giv det et dampbad. Det kan du gøre ved at tage et dejligt varmt bad, eller ved at koge noget vand i en skål og sætte ansigtet hen foran skålen eventuelt med et håndklæde over hovedet (og skålen) sådan at alt dampen fra det kogende vand kommer hen mod dit ansigt. Damp badet er en vigtig del af behandlingen, da det åbner op for porerne i huden og dermed har masken nemmere ved at trænge ned og fjerne urenhederne. 

  

 • Påfør masken - Sørg for at huden i ansigtet er helt tørt og så kan du begynde at påføre den sorte ansigtsmaske. Læg et mellemtykt lag på det område du ønsker at behandle, fx i t zonen (især ved næsen) og på kinderne eller bare i hele ansigtet. Undgå at påføre masken de steder hvor du har små hår, som fx på øjenbryn eller over overlæben, da det kan være smertefuldt når du skal hive masken af. Undgå også læber, øjne og hårgrænsen.

 

 • Vi anbefaler at du bruger en make-up børste til at påføre masken, i stedet for fingrene da du på den måde bedre kan fordele produktet jævnt og komme til alle steder. Brug eventuelt vatpinde dyppet i vand til at korrigere med hvis du kommer til at lægge masken et forkert sted, fx på øjenbrynet eller for tæt på øjet.

 

 • Læn dig tilbage i sofaen, slap af og lad masken tørre i ca 30 minutter (den lange ventetid gør at den sorte maske trænger helt ned i porerne). Når ansigtet er helt tørt og stift, kan du langsomt og forsigtigt begynde af pille masken af. Start fra bunden af ansigtet ved hageområdet og arbejd dig langsomt op mod panden. 

 

 • Ansigtsmasken sidder som regel godt fast på huden, og det kan føles som om at det niver lidt når du trækker den af, men det betyder kun at behandlingen virker og at masken formår at trække urenhederne ud af huden. Det er vigtigt at du trækker masken af meget forsigtigt for ikke at skade huden. Undgå derfor at hive masken af voldsomt, ligesom med et plaster.

 

 • Når du er færdig, kan du skylle ansigtet efter med vand for at fjerne de sidste rester. 

 

Efter behandlingen  

Når du er færdig med din Black mask behandling, kan der opstå lidt rødme i ansigtet hvilket selvfølgelig er helt naturligt eftersom at der er blevet revet lidt i den når du hiver  peeling masken af. Det kan godt være lidt hårdt mod huden og derfor er det vigtigt at pleje huden efter behandlingen for at huden går tilbage til normal tilstand.

Aloe vera planten er ideel til at behandle rødmet hud og har en meget beroligende effekt. Det er derfor oplagt at smøre huden med fx en aloe vera gel, efter en black mask behandling og din hud vil helt sikkert være taknemmelig for det.


økologisk aloe vera gel

Du kan eventuelt også påføre en lækker face toner til huden bagefter for at lukke porerne igen. Vent dog med at påføre creme til et par timer efter eller gerne dagen efter, da det kan sætte sig i det åbne porer.

 

Køb Aloe Vera gel her!

 

 

Tips til køb af black mask

 • Hold øje med priserne på produkterne. De falske black masks bliver solgt til en meget billigere pris end de ægte ( omkring 45 kr). Det kan vores pengepung godt lide, men de er desværre langt fra af den samme kvalitet som de originale sorte ansigtsmasker.

 

 • Generelt når du køber skønhedsprodukter på nettet, så vær kritisk og påpasselig med hvor du køber fra. Mange sælger billige produkter som kopivarer og lover dig guld og grønne skove, som du aldrig får del i. Undersøg derfor altid stedets anmeldelser på sider som trustpilot for at finde ud af om stedet er til at stole på og køb gerne fra lokale danske hjemmesider.

 

Ægte vs. Falske Shills Black mask 

black mask halv tube

Som nævnt tidligere, er der et stort antal butikker som er begyndt at sælge kopivarer i form af falske black masks under mærket Shills. Det skyldes at de på den måde kan producere og sælge varerne til en meget lavere pris. Det er selvfølgelig op til dig at bestemme om du vil købe de billige kopivarer eller om du vil betale lidt mere for at få de ægte originale produkter. 

 Du skal blot være opmærksom på at pris og kvalitet hænger sammen, og desuden kan du kun sikre dig at ingredienslisten på de ægte shills er troværdig. Her er nogle tricks du kan følge for at spotte hvilke Shills masker der er ægte og hvilke der er kopivarer:

 

Tekst og indpakning
  • Når du kigger på de ægte og de falske Shills black masks, kan man tydeligt se at der er forskel på skrift typerne. Derudover kan du altid kende forskel ved at de ægte Shills er pakket ind i folie.

   

  • På de ægte Shills vil der på siden af æskerne stå en liste med produktets indhold, informationer fra producenterne og andre lovpligtige informationer som fx holdbarhedsdato, hvilket er udeladt på kopivarerne.

   

  • Til sidst kan du også holde øje med farverne på indpakningen. De ægte shills vil have en  lysegrøn farve, hvorimod de falske har en mørkere grønlig farve.

   

  Kontaktinformationer

   På de ægte Shills kan du på bagsiden af æsken finde kontaktoplysninger, hvor du kan se leverandørens hjemmeside, og hvor varen er produceret. Der vil desuden også være en stregkode.

    

    

   Klistermærker på tuben

    forskellen på ægte og falske shills

    Når du åbner æsken og kigger på tuben, kan du kende forskel på de ægte og falske Black masks, ved at kigge på hvordan teksten er sat på. Ved de ægte Shills, vil mærkerne og teksten være printet på selve tuben, hvorimod på de falske vil det blot være et klistermærke der er sat på.

     

    Serienummer

     Den nemmeste måde at tjekke om din Shills Black mask er ægte, er ved at se om der er et sølvfarvet rundt klistermærke på tuben med et serienummer. Du kan gå ind på Shills officielle hjemmeside og indtaste tubens serienummer for at se om produktet er ægte.

      

     Her kan du både se, sammenligne og købe de ægte og de falske Shills Black mask:

      

     Forholdsregler

     • Black maskerne er kun til brug uden på huden. 
     • Undgå at få Black masken i nærheden af øjnene eller munden.
     • Bør ikke anvendes af følsomme hudtyper.

     Efterlad en kommentar

     Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres