9 tips til at fjerne bumser, sorte hudorme og talgknopper

Kend dine bumser!

Snakken går blandt veninderne og familien om den nye røde plet der lige er dukket op i panden i morges og i bliver alle godt enige om hvor trætte i er af disse irriterende bumser. Hvorfor kunne vi ikke bare være født med glat og perfekt hud? Det er de færreste af os som aldrig har prøvet at have en bums eller to i ansigtet og de har det jo med at opstå lige når vi skal noget rigtigt vigtigt.

Men ved du egentligt hvad bumser er? Hvad med talgknopper og hudorme? For at komme af med disse irriterende små buler, så er vi nød til først at forstå hvad de er og hvorfor de overhovedet opstår.

 

information om hvad er bumser

 

Når man skal forstå bumser så er der 3 ord vi lige skal have styr på, for det første er det Androgen, som er et mandligt kønshormon. Androgen produktionen bliver større både hos mænd og kvinder i puberteten og hormonet går ind og påvirker de såkaldte talgkirtler som er vores næste ord. Talgkirtlerne er små kirtler i huden der producerer fedt, og når talgkirtlerne bliver påvirket af androgen hormonet, så producerer talgkirtlerne mere fedt i huden end de normalt ville gøre.

Det sidste og sværeste ord vi skal kende er ordet  “Propionebacterium acnes”, som egentligt bare er en bakterie der går ind og spiser fedtet  i huden ( ja det er lidt ulækkert). Bakterien går altså ind og nedbryder hudfedtet og det betyder at der også bliver dannet nogle affaldstoffer som talgkirtlerne ikke er så begejstrede for. På grund af disse affaldstoffer som går ind og irriterer talgkirtlerne i huden, opstår der betændelse. Det er altså denne betændelsestilstand som vi udefra kan se i form af rødme og bumser i ansigtet.

 

 • Bumser er altså en betændelsestilstand i talgkirtlerne, som opstår på grund af den øgede produktion af hormonet Androgen.

 

 • Talgknopper er de små hvide knopper man ofte ser på de områder af huden med synlig hårvækst. Talg som er en tyk olieret substans der findes helt naturligt i kroppen, sikrer blandt andet at håret og huden ikke udtørrer. Grunden til at det opstår som små knopper er fordi at talgkirtlerne nogle gange bliver tilstoppet med døde hudceller som kommer i klemme, inde i små “huler” i huden der hvor hårsækkene sidder sådan at talget ikke kan komme ud.

 

 • Hudorme er de små sorte pletter som for det meste opstår på næsen, i panden, på ryggen og på hagen. Vi kalder dem fejlagtigt for hud “orme”, men i virkeligheden er det bare hudens porer og talgkirtler som er tilstoppet ligesom med talgknopperne. Hudormenes karakteristiske sorte farve skyldes blot at talget kommer i kontakt med ilt.

 

 • Akne er en hudlidelse som egentligt er en fælles betegnelse for både bumser, talgknopper og hudorme. Det er især i puberteten at akne udbryder hos de fleste teenagere, og nogle gange kan udbruddene blive så slemme at der er brug for lægehjælp. Der findes dog et stort udvalg af produkter der bekæmper akne og som kan holde bumserne nede.

Hvad kan jeg gøre? - 9 tips og tricks

Bumser på huden er en betændelsestilstand og der er derfor mange midler som kan tages i brug når du skal bekæmpe disse. Huden i ansigtet er meget følsomt og det er enormt vigtigt at behandle både bumser, talgknopper og hudorme med stor forsigtighed, da man mange gange kan gøre mere skade end gavn hvis man fx bare går amok med sæbe og børste.

 

pleje af huden

1# Plej huden rutinemæssigt

Huden er vores største organ og hvis vi gerne vil have at den ser sund og smuk ud, så er vi nød til at pleje og passe den dagligt. Glat og ren hud kommer ikke af sig selv, fordi at vi lever i en verden hvor vi dagligt bliver udsat for stress, røg og forurening både i luften og gennem det vi spiser. Det er derfor enormt vigtigt at holde nogle specifikke rutiner som sikrer at huden får alt den næring og fugt som den har brug for, så den kan koncentrere sig om at bekæmpe bumser og hudorme. Når du skal pleje din hud, er det ideelt at gå efter nogle naturlige ingredienser, som fx Aloe Vera der er mere gavnlige for huden end de syntetiske kosmetiske produkter som kan være hårdere mod huden og gøre mere skade end gavn.

Herunder har vi lavet en liste over nogle forskellige rutiner du kan indarbejde i din hverdag for at pleje huden optimalt:

  • En ugentlig ansigtsmaske - For at holde huden fri for bakterier og urenheder, er det ideelt at forkæle huden med en lækker og næringsindholdig ansigtsmaske 1-2 gange om ugen. Du kan eventuelt vælge den blide Aloe Vera ansigtsmaskeeller den mere dybdegående guld ansigtsmaske

    

   • Ansigtsbørste - Anskaf dig eventuelt en lille ansigtsbørste til at rense ansigtet dagligt enten når du er i badet, eller både inden og efter at du har fjernet din make - up. Ansigtsbørsten er super god til at rense ansigtet uden at påføre det mere af det naturlige fedt som også befinder sig på hænderne og fingrene.

    

   • Ansigts scrub - En ugentlig ansigts scrub er ideel til at bekæmpe især talgknopper og hudorme, da de eksfolierende salte, fjerner de døde hudceller som netop er dem der tilstopper talgkirtlerne i huden. Ved at rense ansigtet ugentligt med en facescrub, kan du holde huden fri for døde hudceller og dermed talgknopper. Du kan eventuelt købe denne lækre Face Scrub fra Naturally Thinking som fås i 3 fantastiske varianter.

    sojamælk

    

   2# Erstat komælk med sojamælk

   Helt fra småbørns alderen er vi blevet lært op med ideen om at mælk er godt for os. Det giver os stærke knogler og vi skal ihvertfald drikke 1 glas mælk om dagen. Men har du tænkt på hvad mælk egentligt er og hvad det er til for? Mælk er dyremoderens gave til barnet, det er en overlevelsespakke som sørger for at dyreungerne kan vokse sig store og stærke på meget meget kort tid, inden at de bliver spist af et rovdyr. Det er derfor fyldt med hormoner, fedt, vitaminer, calcium og andre vigtige næringstoffer, men der er ingen andre dyr end os mennesker der indtager mælk efter barnestadiet.

   For det første indeholder komælk en procentdel fedt, som er noget bumser og urenheder trives bedst i. Derudover indeholder komælk over 50 forskellige hormoner heriblandt østrogen og progesteron hvilket kan gøre at din egen hormonbalance kommer i uorden og dermed skaber bumser. Du kan derfor med fordel erstatte din daglige komælk med en plantebaseret mælk som fx sojamælk eller mandelmælk, hvilket ikke indeholder hormoner, men stadig giver dig det vigtige indhold af kalk. Derudover så smager både soja og mandelmælk enormt dejligt!

   sæbe

   3# Vask, vask og vask!

   Det lyder måske lidt ekstremt, og det er heller ikke fordi at du behøver at desinficere dig hver gang du har rørt ved et dørhåndtag. Men det er vigtigt at huske på at bakterierne ligger rundt omkring i verden og de spreder sig altså hver gang at du rør eller kløer dig i ansigtet.

   Vask dit pudebetræk jævnligt, vask dine hænder grundigt, hav eventuelt en hånd desinficerende gel i tasken. Både pudebetræk og håndklæder er store kilder til bakterier og det er derfor enormt vigtigt at vaske dem med jævnligt mellemrum for at du ikke overfører bakterierne til ansigtet og gør bumserne værre end de er. Dette betyder IKKE at du skal begynde at skrubbe og rense dine bumser i ansigtet med sæbe, for det har de bestemt ikke godt af.

    

    argan produkt rund

   5# Smør huden med Argan olie

   Argan olien eller Marokkos flydende guld som nogle kalder det, er en lækker olie, som har nærmest uendelige anvendelsesmuligheder.

   Olien skaber balance i hudens fedtproduktion, ved enten at øge eller mindske det alt efter om du har tør eller fedtet hud.  Derudover har olien et stort indhold af E vitamin hvilket gør den anti inflammatorisk og derfor perfekt til at bekæmpe bumser!

   Køb 100% ren Argan olie her!

    

    makeup taske

    

   4# Fjern altid makeuppen!

   Du har måske hørt mange steder at make-up og lag af foundation er med til at give dig bumser i ansigtet, men dette er en af de store myter indenfor skønhedsbranchen. Du får ikke bumser af at bruge make-up, men du får derimod bumser hvis du glemmer at fjerne din makeup! Når du glemmer at fjerne din make-up inden du går i seng om aftenen, sætter resterne af produkterne sig og tilstopper talgkirtlerne i huden, og mange voks indhold læbestifter er især skyld i dannelsen af hudorme.

   Udover dannelsen af bumser og hudorme i ansigtet er der mange andre gode grunde til at huske makeup fjerneren. Fx kan du risikere at få tynde øjenvipper hvis du lader maskaraen sidde på om natten, da den udtørrer vipperne og gør dem skrøbelige, ligesom at læbestifter også udtørrer læberne om natten.

    

    black mask produkt rund

   6# Peel off Black mask

   Hvis du simpelthen ikke kan komme hurtigt nok af med dine hudorme, så er der selvfølgelig den mere akutte løsning, som er den efterhånden velkendte sorte ansigtsmaske, black masken. Black masken hiver simpelthen de irriterende hudorme ud af huden, og efterlader porerne fri for tilstoppelse.

   Black masken er effektiv, men også en smule hårdere mod huden end de normale ansigtsmasker, så det er vigtigt at pleje huden i ansigtet efter behandlingen, eventuelt med en Aloe vera gel.

   Køb Black masken her!

    aloe vera planten rund

    

   7# Kaktus mod bumser!

   Aloe Vera planten er bumsernes værste fjende. Denne sukkulent plante, har nogle helt fantastiske egenskaber som gør den oplagt til at bekæmpe bumser. Dette helt naturlige produkt har været brugt i flere århundreder til behandling af skoldninger, hævelser og irritationer i huden, på grund af dens anti inflammatoriske egenskaber samtidig med at den både køler og lindrer huden.

   Når man tænker på at bumser er en betændelsestilstand vil det kun være logisk at antage at Aloe Vera planten kan hjælpe! Aloe Vera plantens kød, findes i et utal af produkter, men du kan eventuelt anskaffe dig en aloe vera gel, som du kan smøre på huden i ansigtet ved de ramte områder.

   Køb Aloe Vera gel her!

    

    støvsuger rund

   8# Sug hudormene ud af  huden!

   En anden akut måde at komme af med hudormene på er ved at suge dem ud af porerne i huden. Det lyder måske en lille smule mærkeligt, men du kan faktisk anskaffe dig et lille apparat ved navn “Blackhead Vacuum” som ved at skabe vakuum i en lille sugekop, formår at suge de små sorte “orme” ud af huden.

   Produktet er enormt smart og så lille at du faktisk bare kan have den liggende i tasken.

   Du kan købe hudorme sugemaskinen her!

     

    vandglas rund

    

   9# Drik masser af vand

   Det kan simpelthen ikke siges nok. “Drik noget vand!”, vand er naturens reneste kilde til velhav og sundhed. Der findes ikke noget mere naturligt end vand og der er en grund til at vi ikke kan leve uden det. Vandet udrenser kroppen på en måde som intet andet skønhedsprodukt kan gøre for dig samtidig med at det tilføjer kroppen den fugt den har brug for.

   Husk derfor altid at drikke mindst 8 glas vand om dagen. Et når du står op, et til hvert måltid, et inden du går i seng og 3 glas mere ind i mellem dagen. Det tager 10 sekunder at drikke et glas vand, så gør det for din egen skyld.

    


   Efterlad en kommentar

   Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres