Er bambus produkter miljøvenlige?

Bambus planter i potter

 

Bambus materialet er blevet uhyre populært i en tid hvor klimaet og miljøvenlighed er det hotteste og vigtigste taleemne. Det er kun helt naturligt at man forsøger at finde frem til alternative materialer der ikke belaster kloden når vi skal producere i store mængder. Men kan vi så stole på at Bambus planten egentligt er miljøvenlig at anvende?

 

Vidste du at der findes mange tusinde forskellige typer Bambus planter, med hver deres karakteristik? Grunden til at vi godt kan lide at bruge bambus som materiale er fordi det vokser utroligt hurtigt. Nogle bambus planter kan vokse helt op til 30 meter om måneden. 

Hvis man sætter det op imod en træsort som f.eks det populære egetræ, som tager 50 år om at vokse færdigt, så kan man hurtigt se hvorfor bambus er blevet populært som et miljøvenligt alternativ. 

Den hurtige vækst hos bambus planten betyder nemlig at det er meget svært at udrydde og derfor er det ikke et materiale som vi skal være bange for at løber tør for, ihvertfald i den nære fremtid.

Der er dog nogle ulemper ved at anvende bambus i vores produkter. De fleste bambusplanter vokser på kontinenterne Afrika og Asien, desværre langt væk fra Danmark. Det vil sige at der skal en del ressourcer til at transportere det rundt og hjem i de danske stuer.

 

Hvorfor er bambus godt at bruge?

  • De vokser utroligt hurtigt og derfor løber vi ikke tør.
  • De laver selv nye skud når de bliver fældet.
  • Det er lige så stærkt som almindelige træ materialer.

 

Så er Bambus egentligt miljøvenligt?

Ja, det er miljøvenligt i den forstand at det er et bedre alternativ end andre materialer som træ (f.eks egetræ) og plastik. Du kan med god samvittighed købe dine bambus sugerør og din bambus cykel, men der er stadig meget at arbejde på og måske en dag kan vi finde ud af at gro Bambus planterne i Europa så vi ikke skal bruge så mange ressourcer på transport. Men indtil da, er bambus et godt miljøvenligt alternativ.


Efterlad en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres