Hvilken slankekur skal jeg vælge? Få et overblik over 5 effektive slankekure

Lækker og sund mad på hvidt dækket bord

Er du også forvirret over det uendelige hav af kure der findes? Hvad er egentligt godt mod hvad, og fungerer de overhovedet?

 

Nytårsaften er for længst slut, og vi har lykkeligt glemt alle de håbefulde nytårsfortsæt om at ændre vores livsstil og lige tabe de overskydende kilo. Men det er aldrig for sent at starte.

 

Der er et kæmpe indhold af informationer, om forskellige kure på nettet, som lover dig guld og grønne skove og hver måned dukker der en ny op. Men der er også utallige regler for hvad du må og ikke må, forskellige navne og madvarer - ja, lad os sige det som det er, det er virkeligt hårdt at være på kur. Så, når det endelig gælder og du har taget dig mod til at starte, så vil du også gerne være helt sikker på at det kommer til at virke, og at du ikke bare spilder din tid. 

 

Her har vi lavet en guide til dig så du hurtigt og nemt kan danne dig et overblik over de mest anvendte slanke, detox samt udrensningskure som rent faktisk virker og komme frem til hvilken der passer bedst til dig. Præferencer i slankekure er meget individuelle, vi er alle forskellige og de forskellige slankekure passer til forskellige slags livsstile. Nu er det bare om at finde DIN ideelle kur, og komme igang. Husk på at små skridt er bedre end at stå helt stille.

 

Tips og gode råd til kuren

hvad er kulhydrater

 • Det er en lang og krævende process at tabe sig, hvis du vil gøre det på en ordentlig og sund måde. Det betyder at du må anskaffe dig nogle sunde vaner, og dyrke motion under din kur, for ellers så er du tilbage hvor du startede den dag du stopper med at være på kur. Det er oftest derfor at folk giver op på at tabe sig, fordi de kaster alt deres håb over på en slankekur og forventer at de ikke skal  gøre noget selv bagefter. Husk at  en sund krop er lig med en sund livstil og slankekure er kun med til at booste processen.

 

hvad er en vlcd kur

 • Husk at drikke MASSER af vand under din kur, da det hjælper kroppen med at holde sig igang og gør at du ikke oplever ubehagelige bivirkninger. Drik gerne 2-3 liter vand om dagen.

 

 • Hvis det bliver lidt for hårdt at være på kur, og du begynder at føle sukkertrang imellem måltiderne, så kan det faktisk hjælpe rigtigt meget at børste tænder. Det lyder lidt mærkeligt, men for det første får du en anden smag i munden og for det andet så bliver gummerne masseret, hvilket fjerner følelsen af at du mangler noget i munden.

 

 • Lakrids thé er også er godt alternativ til slik, da det indeholder et komponent som faktisk er 50 gange sødere end sukker.

 

 

5 effektive kure, som er nemme at følge 

Detox Kure

detox juice

Når vi snakker Detox, er der to ord vi lige skal ha på plads; antioxidanter og toksiner. Der findes mange forskellige former for Detox kure, men fælles for dem er at de handler om at afrense kroppen for giftstoffer og dette gøres ved at spise grøntsager og frugter som indeholder store mængder af antioxidanter.

Nogle Detox kure, går ud på at faste bestemte dage om ugen, eller bestemte tidspunkter på dagen. Med andre Detox kure drikker du grøntsags og frugt juice i store mængder, og helt andre detox kure er såkaldte plastre du sætter på kroppen, som indeholder ingredienser der sætter gang i en afgiftningsprocess. Fællesmålet for alle Detox kurene er at fjerne toksiner fra kroppen, enten ved at tisse, svede dem ud eller gennem afføring.

 

Under en detox kur er det forbudt at indtage fast food, koffein, mælkeprodukter, alkohol, rødt kød, mel og sukker. Madvarer som hjælper kroppen med at producere antioxidanter er fx hvidløg, rødløg, bønner, fuldkorn og æg, så de er selvfølgelig velkomne.

 

 • Detox plastre - er super gode hvis du bare ønsker en hurtig og effektiv løsning til at udrense kroppen for ophobede giftstoffer. Det kræver ingen madlavning eller strenge regler, det eneste du skal gøre er at sætte plastret under foden (da toksiner bevæger sig ned ad) og lade det sidde natten over. Plastrene indeholder naturlige ingredienser og absorberer giftstofferne, som morgenen efter vil vise sig som brunlige plamager på plastrene. Jo flere gange du udrenser, jo mindre brun og mere klar vil plamagerne blive indtil kroppen er helt udrenset. Du kan prøve Detox plastrene her og se om det er noget for dig.

 

Du kan købe Detox plastrene her!

 

Fordele og ulemper

 

 • Din krop bliver fuldstændigt udrenset!

 

 • Detox kure er ofte meget korte og derfor dejlige overskuelige.

 

 • Der er mange madvarer som du ikke må spise.

 

 • Dit energiniveau kan blive nedsat.

 

___________________________________________________

  

Nupo kuren

nupo kuren

Nupo betyder “Nutritional Powder” og er en VLCD kur som overordnet set består i indtagelsen af milkshakes, supper og energibarer med ernæringspulver. Kuren blev skabt af overlægen Flemming Quaade allerede i 1980´erne.

 

Det fantastiske ved Nupo kuren er at du helt selv bestemmer i hvilket omfang du gerne vil på kur. Nupo sælger nemlig både måltidserstatninger, snacks og så fuldkosterstatninger. Derudover laver de også pakkeløsninger alt efter hvad der passer bedst til dig. Vil du gerne holde “fri” i weekenderne? Vil du gerne supplere med grøntsager og frugt? Eller vil du gerne have lov til at “synde” et par gange om dagen? Så er der en pakkeløsning til netop det.


Med fuldkosterstatningerne er det udelukkende nupo pulver du spiser hver dag. Under kuren, spiser du 6x nupopulver på en dag ( i form af enten milkshakes eller supper) som indeholder de næringsstoffer, vitaminer, mineraler og fibre du har brug for, for at holde kroppen igang. Når du i stedet for at spise 3 store og tunge hovedmåltider på en dag, spiser 6 små lette måltider (700 kalorier dagligt), vil din forbrænding sætte i gang og det er sådan at du taber dig med en Nupo kur.

 

Derudover kan du også få enkelte måltidserstatninger, de såkaldte One Meal produkter, som bare erstatter et enkelt måltid om dagen. Du kan selvfølgelig også købe Nupo snacks, som er energibarer du spiser når du får trang til noget sødt imellem måltiderne, i stedet for slik og kage.

 

Fordele og ulemper

 

 • Nupo kuren følger de strenge regler der er sat op for en Very Low Calorie Diet. Det vil sige at du ikke skal være bange for om det er farligt at starte på Nupo kuren.

 

 • De er super nemme at forberede, så du skal ikke stå i timevis og forberede slankemad.

 

 • Du taber dig 2-4 kilo om ugen med den fulde Nupo kur.

 

 • Nupo produkterne kommer i mange utroligt lækre varianter som jordbær, kakao, vanilje, hindbær og meget andet.

 

 • Du kan opleve at dit energiniveau falder.

 

 • Du kan opleve at få luft i maven, på grund af den meget fiberindholdige kost.

 

___________________________________________________

  

slanke plastre 

Slankeplastre

En helt anden og mere simpel måde at komme af med det overskydende fedt, er ved hjælp af de såkaldte slankeplastre. Slankeplastrene er små plastre som indeholder naturlige ingredienser der går ind og arbejder i det endokrine system, som så sender signaler videre til hjernen om at du ikke er sulten. Det betyder at du ikke længere har lyst til at spise søde ting og sager ind imellem måltiderne.

 

Derudover indeholder mange slankeplastre også en lille magnet. Magneten gør at blodlegemerne i kroppen bliver positivt ladet når de passerer plastret. Når de er positivt ladet, vil de mange blodlegemer frastøde hinanden og dermed vil der ikke blive dannet ophobninger og samtidig har blodet meget nemmere ved at strømme igennem. Slankeplastrene er et nemt og diskret alternativ til de langvarige og komplicerede slankekure.

 

Du kan købe Slankeplastrene her!

 

___________________________________________________

 

stenalder kost 

Stenalderkost

Denne diæt, er baseret på det princip at vi kun bør spise de fødevarer som var tilgængelige for vores forfædre. Stenalderkost bliver også kendt som Palæo, da det er de fødevarer som man kunne finde i den palæolitiske tidsalder.

 

Under Palæo kuren må man spise alle de gode ting. Det vil sige du skal spise kød (alt slags kød), æg, fed fløde, fede oste, smør og olie, nødder, svampe og bær. Derudover er det vigtigt at spise masser af grøntsager (helst dem der vokser over jorden, fx asparges) da de mætter og sørger for at du ikke har lyst til at små spise ind i mellem.

 

Selvom at det er tilladt med masser af fedt indholdig mad, så er det altså strengt forbudt med sukker, slik, juice, is og chokolade kage, fordi det havde de jo ikke noget af dengang. Det er heller ikke tilladt at spise madvarer som pasta, brød og ris. Derudover bør du undgå alt det dårlige fedt, som findes i margarine og olier med omega 6).

 

Tanken bag Stenalderkosten er at vi i den moderne verden indtager fødevarer med alt alt for mange kulhydrater, hvilket er skyld i mange af de sygdomme vi oplever i verden. Det vil sige at Palæo kosten ikke kun har fokus på at tabe sig, men også at bevare et godt helbred og få masser af energi. Vi bør ikke være så bange for fedt i vores kost, for vi er nemlig designet til at spise det. Det er ikke fedtet vi skal holde os fra, de er de mange kulhydrater.

  

Fordele og ulemper

 • Du må spise masser af lækker fedtindholdig mad som bacon!

 

 • Du får meget mere energi.

 

 • Færre sygdomme.

 

 • Slut med slik, sodavand, fastfood og kage.

 

 • Masser af proteiner og fibre.

 

 • Meget lidt stivelse og sukker.

 

___________________________________________________

 

LCHF - Low Carb High Fat

 

Low Carb High Fat kuren, har samme bagtanke som Palæo kuren da den handler om at indtage meget få kulhydrater og mere fedtindholdig mad. Derfor har den også de samme fordele og ulemper som Palæo kuren. LCHF kuren er dog meget mere streng i forhold til indtaget af kulhydrater og mælkeprodukter end Palæo kuren er. Hvor du i Palæo kuren fx må spise kartofler og fløde, er det strengt forbudt i denne diæt.

 

Når du spiser meget fedt indholdig mad, så betyder det også at du ikke har brug for at spise lige så store mængder (færre kalorier) før du er mæt. Low Carb High Fat kuren, er egentligt ikke så meget en kur, som det er en livsstil. Det er en ændring i den måde vi opfatter mad på og den måde vi spiser på. Det vil sige at hvis du spiser få kulhydrater i et par måneder og så bagefter går tilbage til at spise masser af sukker og pasta. Så vil kuren ikke kunne hjælpe din krop med at forebygge sygdomme som diabetes hvilket skyldes det høje indtag af kulhydrater. Så se denne kur som en investering i dig selv og dit liv.

  

___________________________________________________

 

Forholdsregler

Når du vælger at starte op på en ny kur, er det altid vigtigt at overveje din situation grundigt inden. Er jeg på noget lægeordineret medicin? Har jeg nogle allergier? Er der noget jeg skal tænke på som gravid? Det er altid bedst at konsultere din læge med eventuelle spørgsmål inden du går igang, for at være helt sikker.

_______________________________________________________________-


Efterlad en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres