Her er 4 effektive metoder til at fjerne hård hud på fødderne

2 par fødder på gulvet i lyst rum

 

Dine fødder skal bære dig gennem livet. Hver dag bliver de slidt og slæbt på for at du kan nyde friheden af at gå lige hvor hen du vil, om så det er at klatre op ad det højeste bjerg i Himalaya eller ud og shoppe nye smukke sko, så skal vi være taknemmelige for at vi har vores fødder og hvilken bedre måde at vise det på end at passe godt på dem og pleje dem ordentligt? Det syntes jeg ihvertfald at både dine og mine fødder fortjener.

Det er faktisk ikke særligt svært at passe sine fødder og holde dem lækre og smukke, men hvis du glemmer dem og forsømmer dem, kan de godt gå hen og blive ret så ulækre og der kan både opstå ekstrem hård hud, eller endda fodsvamp!

Her giver vi dig 4 nemme måder til at holde fødderne lækre på:

Hold den hårde hud nede!

Den hårde hud kan man ikke rigtigt undgå, men du kan nemt holde det nede ved at file dine fødder jævnligt eller ved at give dine fødder en behandling med de såkaldte “fodposer”. Fodposerne er dejlige nemme at bruge da du blot skal sidde med dem et stykke tid og så falder alt den hårde hud af, af sig selv efter en uges tid. Fod filen kan du sagtens bruge flere gange om ugen, og du kan selv styre hvor meget du ønsker at file af, men det kræver til gengæld lidt mere af din tid.

Om end du vælger fodposerne eller en fodfil, så er det vigtigt at du med jævne mellemrum giver dine fødder en behandling mod hård hud, for at sikre at det ikke udvikler sig til fx ligtorne eller store ubehagelige revner i hælen eller trædepuderne.

Køb fodfilen HER!

Køb fodposerne HER!

Giv dig selv et fodbad

En anden god måde at pleje dine fødder på er at gøre det til vane at forkæle fødderne med et lækkert fodbad en gang om ugen. Sæt en dag af til at synke dine fødder ned i en balje fuld af varmt eller lunkent vand i ca 15-20 min. Tilsæt gerne lidt badesalte, som smelter ned i vandet og trænger ind i fødderne. Mange badesalte indeholder vigtige mineraler, vitaminer og andre ingredienser som tilfører føddernes hud de næringstoffer det har brug for. Dine fødder vil være SÅ taknemmelige!

Køb Marokkanske badesalte HER!

Brug det rigtige udstyr

Du tænker nok ikke over det til dagligt, men faktisk så betyder det rigtigt meget hvordan du vælger at pakke dine fødder ind og hvor tit du gør det. Fx så er nylonstrømper og andre kunstige stoffer ikke særligt godt for fødderne da det skaber en del friktion hvilket kan føre til hård hud. Brug i stedet naturligt materialle som fx bomuld.

Derudover er det selvsagt at sko, som stilletter er (enormt smukke, men) utroligt usunde for fødderne. Vi ved godt at du nok ikke stopper med at gå i stilletter af den grund, men hvis du går i stramme og høje sko, skal du blot sørge for at pleje dine fødder ekstra meget! Sko der strammer og som ikke giver plads til foden, der går og nager kan føre til både vabler, hård hud og ligtorne.

Fugt til foden

Huden på fødderne fungerer ligesom alt andet hud på din krop, hvilket betyder at det også skal plejes og tilføres fugt for at det ikke tørrer ud og bliver hårdt. Hvis du døjer med hård hud kan du med fordel smøre fødderne ind i en lækker tyk creme HVER dag eller efter et fodbad. Du kan også vælge at smøre fødderne ind en lækker olie som giver huden alle de næringstoffer de har brug for og samtidig tilfører fugt.

Køb Argan olie til fødderne HER!


Efterlad en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres