Her er svarene på alle dine Henna spørgsmål i 4 lette trin!

Lys hånd med henna tatoveringer

 

Helt tilbage i oldtiden, brugte både grækerne, romerne og ægypterne Henna pulver i deres hverdagsliv. De tørrede blade fra træet Lawsonia Inermis, frigiver en karakteristisk brunlig, let orange farve som hyppigt blev brugt til både at farve stof som læder og uld, til at farve damernes hår og mændenes skæg, men også til at lave de smukkeste mønstre på kroppen, som blev brugt ved forskellige højtider som fx bryllupper hvor de skulle betyde lykke i fremtiden.

I dag oplever du måske Hennaen når du tager på ferie i de varme sydlige lande, hvor de mange turister får lavet flotte dekorationer på hånden som et smukt minde fra deres rejse.

Men med Hennaens stigende popularitet, hvor selv Beyonce beklæder sine hænder med tatoveringerne er det lækre pulver kommer hjem til den almindelige danskers stue, og du kan nu faktisk få helt naturlig og 100% ren Marrokansk henna pulver, til hjemmebrug hvilket slet ikke så svært at bruge.

Hennaen er også en sjov måde at prøve en eventuel tatovering af på, inden du får den lavet permanent, hvis du lige vil se hvordan det ser ud, før du foreviger den. Derudover er det selvfølgelig også meget billigere.

Læs med her og find ud af hvordan DU kan bruge Hennaen!

Hvad er Henna pulver?

 

info om henna pulver

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ren Henna Pulver, er pulverisede blade fra træet ved navn Lawsonia Inermis. Det er altså den reneste form for Henna.  

Hennaen vokser i de sydlige lande med tørt klima som Indien, Egypten og Marokko. Pulveret har en duft at urter, som mange har sagt minder om en lakrids agtig duft, eller duften af nyslået græs.

Traditionelt set, bliver Hennaen påført som et kulturelt ritual, hvor de smukke mønstre på kroppen skal beskytte den enkelte person mod uheld og sygdom. Gravide kvinders maver bliver også dekoreret med Henna tatoveringer for at beskytte barnet og bringe held og lykke.

Henna pulveret farver også håret i orange eller røde toner. Faktisk helt over i de sorte toner, hvis man blander det op med andre farverige urter.

Jeg har set at Henna giver allergi og eksem, bør jeg være bange?

Du har måske set skræmmende videoer eller billeder af turister der har fået opsvulmede hænder eller andre allergiske reaktioner fra Henna tatoveringer, og nu er du selv bange for om du bør prøve det.

Den helt rene form for Henna er 100% naturlig og bør ikke indeholde nogle former for pesticider, farlige kemikalier eller andre tilsætningstoffer.

De tilfælde hvor Hennaen har givet eksem eller andre skræmmende reaktioner er når pulveret indeholder farlige tilsætningstoffer og især det allergifremkaldende stof ved navn paraphenylenediamin, hvilket du ALTID bør undgå. Især den sorte Henna, er kendt for at være allergifremkaldende, da den sorte farve kommer af andre ingredienser der bliver tilsat, som ofte er syntetiske farver der skal gøre at det holder længere. Vi anbefaler derfor at du holder dig til den brune/orange Henna.

Men faktisk så indeholder de fleste hårfarver du kan købe i supermarkederne det allergifremkaldende stof paraphenylenediamin, det er bare ikke blevet hypet lige så meget som hennaen, selvom der er mange flere tilfælde af allergiske reaktioner fra kemisk hårfarvning end der er med Henna.

Men frygt ikke. Når du skal købe dit Henna til hjemmebrug skal du blot sørge for at produktet er 100% naturligt Henna pulver som ikke indholder nogle af disse tilsætningsstoffer, hvilket du kan se på ingredienslisten, eller ofte i tekstbeskrivelserne. Herunder har vi linket til netop sådan et produkt, som du helt roligt kan benytte dig af.


Køb 100% ren og naturlig Henna Pulver HER!

Henna til hårfarvning

rød hårfarve med henna pulver

Henna pulveret er en af de aller mest skånsomme måder at farve håret på og har i de sydlige lande været brugt til at farve hår i flere århundrede. Her i vesten er vi vant til at bruge et hav af kemikalier når vi skal farve hår, som måske giver os en flot farve, men som samtidig fuldstændigt ødelægger og udtørrer håret. Med Hennaen kan du farve håret lige så ofte du ønsker uden at du skal være bekymret for dit hår, da det blot er plantefarve du bruger.

Det er meget uforudsigeligt hvordan det endelige resultat bliver med Henna farven, da det er forskelligt alt efter hvilken naturlig hårfarve du har, hvor længe det sidder i og hvordan du blander det sammen. Der findes dog nogle specifikke blandingsforhold du kan gå efter for at få en speciel farvetone. Henna farverne rangerer dog i de rødlige og orange toner.

HUSK - Henna giver ikke gode resultater, hvis du farver i gråt hår eller hår der har været kemisk farvet inden for 6-12 måneder.

Henna hårfarven kan holde i 5-6 måneder hvis du plejer og passer håret imens. Når hårets farve med tiden begynder at aftage kan du blot lave endnu en Henna farvning for at give mere glød til håret.

 

Henna hårfarve opskrifter


 • Start med vælge den hårfarve som du ønsker at lave i infobilledet ovenover, og gå ud fra den opskrift der medfølger.

 

 • Bland Hennaen op i en mellem størrelse skål, og bland langsomt det varme vand i.

 

 • Bland de sidste ingredienser i din opskrift i og rør grundigt rundt til massen er fyldig og uden klumper.

 

 • Lav eventuelt en test af din hårfarve på et stykke hårtot du har klippet af, for at se om det har den farve du ønsker.

 

 • Hvis farven er for lys kan du tilsætte mere Henna pulver, og hvis den er for mørk kan du tilsætte lidt kamille the.

 

 • Tag nu en fed creme eller vaseline og smør det rundt i hårgrænsen, panden, ved ørene, nakken og halsen. På den måde kan du lettere fjerne eventuelle pletter der opstår på huden når du farver håret. (Hvis du ikke fjerner pletterne, bliver de siddende, ligesom når du laver en Henna tatovering på huden).

 

 • Når du er tilfreds med farven kan du begynde (med gummihandsker på hænderne) at massere henna blandingen ind i håret, en tot af gangen. Sørg for at komme godt rundt over det hele, både ude i alle spidserne og helt ind til hårrødderne ved hovedbunden.

 

 • Nu skal farven sidde og trænge ind i et stykke tid, og vi anbefaler at lægge en badehætte henover håret imens, samt et varmt fugtigt håndklæde over.

 

 • Den Guld og orange hårfarve skal sidde på i 35-45 min. Den blodrøde farve skal sidde i 25-35 min. Den dybe mørkerøde farve skal side i på håret i ca halvanden time.

 

 • Til sidst skylles håret grundigt med vand, og vaskes med en skånsom naturlig shampoo, som ikke skader håret. Skyl indtil at der ikke længere kommer farve ud i vandet.

 

 • Tør nu håret, og fjern eventuelle pletter med citronsaft eller eddike. Tilfør eventuelt hårspidserne en lækker olie.

 

Køb naturlig Argan Shampoo HER!

  Henna til kropsudsmykning

  henna design

   

  Er du vild med tatoveringer og smukke kropsdekorationer, men ikke så vildt med den permanente del og nålene? Og er du til de kreative udfordringer? så er Henna tatoveringer et sjovt sted at lege med forskellige designs og mønstre. Du behøver ikke at være professionel maler eller tegner for at lave en Henna tatovering, det er nemlig kun din egen fantasi der sætter grænsen for hvordan den skal se ud.

  Der findes mange forskellige skabeloner og videoer der giver inspiration til Henna tatoveringer og her ovenover kan du se et eksempel som du kan arbejde dig ud fra, hvis du ikke helt ved hvor du skal begynde. (Ellers er det bare at søge “Henna designs” på google, og så har du inspiration til de næste 10 år).

  HUSK - Henna tatoveringer er ikke permanente, men når du først har lagt Hennaen i det mønster du ønsker, er det svært at få det af igen ( der skal ihvertfald skrubbes en del med sæbe og eksfolieres).

  Hvor længe holder den?

  En Henna tatovering holder gennemsnitligt i 2-3 uger, hvorefter at kroppen begynder at skifte hudlagene ud, og farven langsomt forsvinder. Holdbarheden afhænger også af hvor du vælger at placere din tatovering, da de steder hvor du oftest eksfolierer eller skrubber huden, vil tatoveringen holde kortere tid.

  Tatoveringens farve er stærkest de første 2-3 dage efter påførelsen, hvorefter den de næste 11-16 dage vil bibeholde en klar farvetone, og derefter langsomt begynde at aftage i farven.

  Sådan laver du tatoveringen:

  • 1 del Henna pulver
  • 2 dele varmt vand
  • 1/2 teske citronsaft
  • Eventuelt Argan olie ( for en mere intens farve)
  • Sprøjtepose, eller tube med tynd spids ende.
  1. Bland Henna pulveret op med det varme vand ( brug dobbelt så meget vand som Henna pulver).
  2. Tilføj citronsaften og hvis du ønsker at farven bliver mere kraftig tilføj også et par dråber Argan olie.
  3. Rør blandingen rundt indtil massen har en fyldig konsistens uden klumper ( gå efter en tandpasta konsistens). Bland eventuelt mere vand i hvis du føler at den er alt for tyk.
  4. Put Henna massen ned i din sprøjtepose eller tube, og begynd langsomt at tegne mønstrene op på huden.
  5. Efter at du har påført Henna massen på hænderne fødderne eller andre steder på kroppen, bør du forholde dig i ro så meget som muligt for ikke at smøre rundt i det flotte design. Undgå fx at køre bil hvis hennaen er på hænderne og undgå at have tøj eller sko på der dækker tatoveringen da farven smitter af (brug eventuelt klip klappere).
  6. Jo længere tid henna massen sidder på huden, jo stærkere bliver farven bagefter ( vi anbefaler at lade det sidde på i 24 timer, indtil massen tørrer og selv falder af huden.
  7. Smør eventuelt tatoveringen ind i kokos eller olivenolie, til sidst når den størknede masse er faldet af, for at beskytte farven.

   

  Gode råd og ting du skal huske

  Lav altid en allergistest inden - Selvom at du har anskaffet dig en helt naturlig og ren Henna pulver, bør du altid lave en lille allergitest inden du går igang med at putte for meget på huden eller håret, da man aldrig ved hvordan huden reagerer på planten. Ved hårfarvning kan du klippe en lille tot hår af og prøvefarve det inden, så kan du nemlig se om dit hår kan tåle det, men også hvordan farven bliver og om du skal justere blandingen lidt mere. Ved henna tatoveringerne, bør du blot lave et par prikker eller en lille streg på indersiden af albuen, og lade det sidde i et par timer, for at se hvordan huden reagerer.

  Under graviditet - Du kan med god samvittighed bruge en 100% ren og naturlig Henna farve når du er gravid, da det (hvis du har det rigtige produkt) er rent plantebaseret. Du kan endda tillade dig at give dine børn en smuk Henna tatovering, da det ikke er værre end de 5 kroners tatoveringer der kommer med i tyggegummipakkerne.

  I badet - Det kan være en god ide at dække din Henna tatovering til med et stort plaster eller andet, når du går i bad, da det på den måde vil holde længere. Påfør eventuelt vaseline eller babyolie på tatoveringen inden du går i bad.

  Eksfolier huden - Det er en god ide at eksfoliere huden grundigt 2-3 dage inden du påfører din Henna tatovering, da det vil gøre at der ikke sidder døde hudceller der hvor hennaen skal ligge og dermed vil det holde længere.

  Tegn designet op inden - Det kan være en god ide at tegne det design du ønsker at lave op på huden med fx en kuglepind, eller andet inden, så du kan følge stregerne med Hennaen. Det gør det lidt lettere hvid du ikke føler dig helt sikker i fri hånd. Du kan også øve dig i at tegne hennaen på et stykke papir.

  Du bør altid være opmærksom på om den Henna du køber er 100% ren Henna, som ikke indeholder farlige tilsætningstoffer som paraphenylenediamin.

  Nu er du godt klædt på til dit, måske første forsøg med Henna. Alt held og lykke!


  Efterlad en kommentar

  Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres