Hvilken Ayurvedisk Dosha type er du?

Ayurvedic Dosha varianter af HURRAW læbepomader

 

Ayurveda er et holistisk system for helbredelse og sundhed der stammer tilbage til oldtidens Indien for omkring 6.000 år siden. Her er der fokus på om kroppen er i balance og om hvilken livskraft der regerer i din krop.

Tag testen i bunden af artiklen for at finde ud af hvilken Dosha der regerer i din krop og find din egen HURRAW Dosha læbepomade der repræsenterer din livskraft.

Hvis man oversætter Ayurveda fra sanskift, betyder det "livets kundskab". I den vestlige verden har lægekundskaben primært fokus på at behandle sygdommen når den opstår i kroppen. Det Ayurvedanske system koncentrerer sig derimod om at forebygge sygdommene og hvis de opstår sygdom, så arbejde med den bagvedliggende årsag til sygdommen, som såvel kan være i sindet som i kroppen.

Grundprincipperne i Ayurveda

Ayurveda systemet er baseret på troen om at vores helbred og velfærd afhænger af om vores sind, krop og ånd er i fuldkommen balance og når den balance bliver brudt, så opstår der sygdom. Det kan f.eks være genetiske eller medfødte defekter, ændringer i klimaet, årstidsskifte eller følelsesmæssige ændringer der kan bryde denne balance.

De der dyrker den Ayurvedanske medicin mener at alle mennesker er bygget af 5 grund elementer: Vand, ild, luft, rum og jord. Elementerne findes i alle celler, væv og organer i kroppen.

Inde i kroppen bliver disse elementer sammensat til 3 livskræfter eller Doshaer: Vata (rum og luft), Pitta (vand og ild) og Kapha (vand og jord). Ayurveda mener at alle mennesker er født med en unik sammensætning af disse tre Doshaer, men der er altid en af Doshaerne der er mere fremtrædende i kroppen end andre.

Se HURRAWS vata, pitta og kapha læbepomader.

Det menes at balancen mellem disse elementer har betydning for om du nemt bliver syg og hvilke helbredsproblemer der opstår i dit liv.

Når vi forstår vores krops energiers sammensætning kan vi bedre vide hvad vi kan gøre for at holde energierne i balance og dermed holde et godt helbred og sund livsstil.

De 3 Doshaer

Ifølge Aryuvedisk medicin er det de 3 Doshaer eller livskræfter der hver især bestemmer din kropstype, dit sind, temperament og styrer forskellige kropsfunktioner.

Vata Dosha (rum og luft): Vata er den stærkeste Dosha som styrer alle de basale funktioner i kroppen, f.eks hvordan cellerne deler sig, hvordan du trækker vejret, blodcirkulationen, hjerterytmen og evnen til at skille sig af med affaldstoffer gennem tarmene. 

Hvad kan bryde balancen hos vata?: At spise for hurtigt igen efter et måltid, frygt, sorg og for lidt søvn.

  Hvis Vata Doshaen regerer i din krop er du ifølge Ayurvedic praktiserende mere tilbøjelig til at udvikle: angst, astma, hjerteproblemer, hud problemer og leddegigt.

    

   Pitta Dosha (Vand og ild): Pitta styrer forvandlinger i kroppen og står for funktioner som fordøjelse, metabolisme og specifikke hormoner der har forbindelse til din appetit.

   Hvad kan bryde balancen hos vata?: at spise for sure eller stærke madvarer, eller være for længe ude i solen.

   Hvis Vata Doshaen regerer i din krop er du ifølge Ayurvedic praktiserende mere tilbøjelig til at udvikle: Crohns sygdom, hjerte problemer, forhøjet blodtryk og infektioner.

     

    Kapha Dosha (Vand og jord): Kapha styrer muskel væksten, kropsstyrken og stabiliteten, vægten og dit immunforsvar. 

    Hvad kan bryde balancen hos vata?: at sove om dagen, spise for mange søde madvarer, spise madvarer der indeholder for meget salt.

     Hvis Vata Doshaen regerer i din krop er du ifølge Ayurvedic praktiserende mere tilbøjelig til at udvikle: asthma eller andre vejrtrækningsproblemer, kræft, diabetes, svimmelhed efter at spise og fedme.

       

      Ayurveda i HURRAW! læbepomaderne

      hurraw kapha pitta vata

      Mærket HURRAW! som laver veganske kvalitets læbepomader (med grøn energi og genbrugsplastik emballage) har udviklet 3 læbepomader der hver især repræsenterer en Dosha; Vata, Pitta og Kapha. Hvilken læbepomade repræsenterer din livskræft?

       

      Vata læbepomaden - er en infusion af Aswanganda rod, som ofte bruges i traditionel Indisk medicin til at styrke immunforsvaret efter sygdom. Den har en fantastisk duft af mandel og kardemomme som kommer af den stærke kardemomme fra Madagascar der blandes sammen med Tyrkisk rose blomst olie.

       

      Pitta læbepomaden er en helt unik infusion af stikkelsbær blandet med citrongræs fra Madagascar og frisk pebermynte fra Oregon. Derudover er der indført økologisk kokos olie, rå kakaosmør og koldpresset Ricinus/amerikansk olie.

       

      Kapha Læbepomaden er en spændende kombi lavet på en infusion af Tulsi/Hellig basilikums blade, blandet med smagfuld grapefrugt og eukalyptus ekstrakt, samt ingefær fra Madagascar som giver en varm følelse i læberne.

       


      Efterlad en kommentar

      Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres