Knækker og flosser dine negle? Se 5 måder du kan holde dem sunde på

Hvide malede negle på rød murstens væg

 

Du kender det selv. Hvis du har lagt en super lækker flot rød neglelak, og alt ser perfekt ud. Så går der 3 dage og så ligner det at der har været krig på dine neglebånd, det er hamrende irriterende. Det er det samme med dine naturlige negle, de kan fuldende dit look, være prikken over i ´et, hvis de er sunde og raske. Men hvis de tværtimod er ødelagte og knækker, så kan de faktisk få hele dit look til at se sjusket ud.

Negle pleje bliver ofte overset, vi glemmer at de også skal passes og plejes og tilføre næring, ligesom håret og huden. Der er så mange af os der går rundt med flossede, bløde og knækkede negle uden at gøre noget ved det. Måske fordi vi tror at det kræver en hel masse at holde dem sunde?

Men faktisk så kræver det meget lidt at give dine negle det de har brug for. De fleste negle problemer skyldes enten at neglene ikke får de vitaminer de næringsstoffer de har brug for, eller at vi er for hårde mod dem. Lidt kærlig pleje 5 min om dagen, eller end da hver anden dag, vil dine negle være super taknemmelige for. Her får du 5 nemme måder at holde dine negle sunde og flossefri på:

1. Giv neglene fugt

Grunden til at dine negle ofte knækker eller flosser, er fordi at de tørrer ud. Hvis du vil have stærke negle, så må du give dem fugt og vitaminer. Det kan du gøre ved (hver dag) at påføre en dråbe lækker olie på hver negl og massere den forsigtigt ind i neglepladen og gerne ud i siderne af neglen også. De fleste olier indeholder en del vitaminer og andre næringsstoffer som dine negle vil elske! Olier med fx Argan og kaktus figen blomst indeholder E-vitamin, hvilket er ekstra godt til neglene.

2. Spis dig sund

Dine negle har brug for vitaminer og proteiner for at holde sig sunde, det kan du give dem gennem de madvarer du indtager. Først og fremmest har dine negle brug for B vitaminet Biotin, hvilket du kan finde i fx avokadoer. Derefter bør du give dine negle en masse fedtsyrer som du finder i både nødder og forskellige frø, hvilket også indeholder kalk som neglene også har godt af. Sidst men ikke mindst har dine negle brug for proteinet keratin, hvilket vi typisk får igennem kød som kvæg eller kylling, der har levet på græs.

3. Når du lægger neglelak (så lad være)

Neglelak kan være utroligt smukt, men du må huske på at det er meget hårdt ved neglene og derfor hvis du absolut skal ligge neglelak, så læg både en beskyttende underlak og en overlak, hvilket også hjælper med at undgå gule negle. Derudover så husk at vælge en neglelaksfjerner som ikke indeholder acetone, som kan udtørre neglene.

4. Glem de lange negle

Jeg ved godt at du elsker dine ultra lange negle (de gør jeg også selv), men den barske realitet er at korte negle holder længere. Du behøver ikke at have militær korte negle, men hvis dine negle gror alt for langt har de stor tendens til at knække hele tiden (lige meget hvor sunde de er) og så kan du gå rundt med 6 smukke lange negle og fire knækkede, hvilket jo ikke er særligt charmerende. Hvis du skal have lange negle, så husk at brug en ordentlig neglefil når du skal forme dem. Enten en glasfil eller en elektrisk neglefil er mere skånsom ved neglene.

5. Når du gør rent

Rengøring kræver ofte nogle kemikalier som er meget hårde ved neglene, bare noget så almindeligt som vand (hvilket ellers plejer at være helten i de fleste sundhedsmæssige områder) er med til at tørre neglene fuldstændigt ud. Husk derfor altid at bruge gummihandsker, både når du vasker op og når du gør rent i huset og brug en god fugtgivende håndcreme efter rengøringen som f.eks. denne ekstra fugtgivende repair creme fra Cosmos co. Det vil skåne dine negle rigtigt meget.


Efterlad en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres