Sådan kommer du af med appelsinhud med cupping massage

Woman scrubbing body with brush

Se her hvordan du ved hjælp af en lille sugekop og 8 minutter af din tid, hurtigt og nemt kan skille dig af med den irriterende appelsinhud.

Sugekopper i atletikverdenen og i din hverdag 

Hvis du som så mange andre mennesker har fulgt med i de sidste Olympiske Lege i Rio, har du nok bemærket, at mange af de dygtige atleter som blandt andet Michael Phelps, Natalie Coughlin og Alex Naddour går rundt med store mørkerøde og runde mærker på kroppen. De røde mærker har efterhånden vækket stor opmærksomhed i vores lille land, og hvis du også undrer dig over hvad det skal gøre godt for, så læs med her! Og find blandt andet ud af hvordan du selv kan bruge denne oldgamle tradition i din egen hverdag.

 

De runde mærker på OL deltagernes kroppe er hverken pinlige sugemærker fra kæresten eller en helt ny trend i atletikmodeverdenen. Det er derimod en løsning på mange af de problemer som ikke kun atleterne døjer med, men også almindelige mennesker som du og jeg; spændinger i musklerne, dårlig blodcirkulation og faktisk også den irriterende appelsinhud som ellers ikke er til at slippe af med.

 

Hvad er Cellulite? 

Cellulite eller appelsinhud, er noget som de fleste af os døjer med og det opstår ofte grundet dårlig blodcirkulation hvilket denne bindevævsmassage gerne skulle hjælpe mod. Den dårlige blodcirkulation blokerer både næringsstoffer og affaldsstoffer inde i kroppen og forhindrer det i at bevæge sig rundt. Det gør at der let opstår klynger af fedtceller i bindevævet som danner de berømte buler på huden, kendt som appelsinhud.

 

Appelsinhud er altså ikke nødvendigvis knyttet til fedme, det skyldes i stedet at bindevævet i kroppen bliver stivere eller ufleksibelt og simpelthen har brug for en lille rusketur til at løsne op. Appelsinhud opstår også når din krop har svært ved at skille sig af med affaldstoffer og derfor har brug for en udrensning eller detox.

 

Hvordan fungerer sugekopsmassage?

hvordan bruger man en sugekop 

Sugekopsmassage eller bindevævsmassage kan lyde lidt som et nyt mistænksomt “mirakel produkt” men teknikken bag massagen er i sig selv meget simpel og logisk. Det handler om at udrense kroppen og forbedre blodgennemstrømningen på en sådan måde at næringstoffer og væsker lettere kan bevæge sig rundt i kroppen.

Sugekopperne sættes fast der på kroppen hvor man ønsker at behandle, hvorefter en pumpe skaber undertryk i koppen og dermed suger huden og musklerne til sig. Denne bevægelse løsner altså op for bindevævet og tilfører ilt til blod og lymfe. Blodcirkulationen i kroppen øges, hvilket medvirker at din krop bliver bedre til at transportere de affaldstoffer som giver os problemer, væk.

 

Du kan bruge bindevævsmassagen hvis:

  • Du ønsker at kickstarte blodcirkulationen
  • For at bekæmpe akne
  • For at slippe af med appelsinhud
  • For en generel udrensning af kroppen
  • Du ønsker at opstramme huden efter en graviditet

 

Atleter der anvender denne såkaldte “cupping” metode fortæller at musklerne føles afslappede efter behandlingen, hvilket skyldes at når blodet får frit løb i kroppen, løsnes der op for eventuelle spændinger i kroppen, hvorefter musklerne hurtigere kan komme sig og reparere på eventuelle skader, hvilket er enormt vigtigt især i atletikverdenen hvor musklerne udsættes for et stort pres. Produktet er altså langt fra et nyt “mirakel produkt” og massagen er en gammel kinesisk tradition som har været brugt i over tusinde år.

 

Step by step guide

  • Start behandlingen med at smøre de områder du ønsker at behandle med en massage olie, eller sæbe. Behandling på tør hud, kan føles ubehagelig og irritere huden. Vi anbefaler denne Økologiske Firming Massage olie, som er specielt udviklet til bindevævsmassage og opvarmer huden.

 

  • Sæt nu koppen fast på huden i det ønskede område og skab vakuum i koppen. Dette gøres forskelligt efter hvilket produkt du anvender. Ved nogle skal du trykke sammen på en lille gummibold i toppen af sugekoppen for at skabe vakuum og ved andre bør du først trykke på koppen inden du sætter den på huden, hvorefter vakuumet skabes når du slipper koppen igen. Start med at lave et lille vacuum og mærk efter hvor det føles behageligt.

 

  • Når sugekoppen sidder fast på huden, kan du langsomt begynde at “køre” koppen rundt på huden i cirkulære bevægelser. Du kan bruge sugekoppen på næsten alle steder i kroppen og normalt vil produktet komme i flere forskellige størrelser som passer til både små områder i ansigtet og større områder som lår og mave.

 

  • Bevæg sugekoppen i lange træk, altid ind mod hjertet. På benet kan du fx starte ved knæet og køre sugekoppen ind mod låret.

 

  • Vi anbefaler at lave behandlingen 3 gange om ugen, i ca. 8 minutter af gangen for at opnå det bedste resultat. Du vil normalt kunne se resultater efter 2-3 behandlinger.

 

Herunder kan du fx købe anti cellulite sugekoppen som en pakke der indeholder alt hvad du skal bruge til behandlingen. Pakken indeholder to sugekopper i forskellige størrelser og du kan også vælge den inklusiv en økologisk firming olie.

 

perfect body anti cellulite sugekop

Køb Anti Cellulite Sugekoppen her!

 

Sugekopsmassage til hjemmebrug (vs. klinisk)

Bindevævsmassagen anvendes idag af flere kosmetologer som tilbyder at udføre behandlingen for dig. Behandlingen hos en professionel kosmetolog er meget dyr og kræver at du sætter tid af til kontinuerligt at tage til en behandler et par gange om ugen for at slippe helt af med cellulite. Du kan dog også selv tage atletikernes kneb i brug i din hverdag og foretage behandlingen derhjemme, ved at anskaffe dig en gør det selv pakke med anticellulite sugekoppen. De fleste steder kommer produktet i flere forskellige størrelser sådan at det er muligt at komme til alle steder.

 

En aktiv livsstil og sund kost kan gøre en stor forskel når det handler om at slippe af med cellulite og det er derfor enormt vigtigt at du er bevidst om de ting du indtager, da din krop reagerer efter det. Du kan komme en lang vej med daglig motion og omlagte faste kostregler, men det er en langvarig og krævende process som mange mennesker hopper fra efter en kort periode, hvis de ikke ser resultater med det samme. Sugekopsmassagen er derfor et ideelt produkt at kombinere med fx et fitnessprogram, da det giver dig nogle synlige resultater efter kort tid, der virker som motivation til at fuldføre dine mål.

 

Gør det ondt?

Bindevævsmassage med sugekopper bør ikke gøre ubehageligt ondt. De første par gange vil huden omkring de cellulite ramte områder være hårde og faste. Det kan gøre en smule ondt da sugekoppen skal løsne op i det stivnede bindevæv for at næringsstofferne og væsker i kroppen kan få lov til at strømme igennem.

 

Efter et par behandlinger vil bindevævet løsne mere og mere op og det vil ikke længere føles ubehageligt at massere på de ramte områder. Du bør ikke lade dig skræmme hvis det gør lidt ond i starten, da det kun er et tegn på at behandlingen virker. Det er som man siger, at “man må lide for skønheden”. Husk dog at det ikke bør gøre mere ondt end du kan holde til. Hvis du mærker at det bliver for meget kan du blot fjerne sugekoppen med en opadgående bevægelse.

 

Husk altid at påføre en olie, eller sæbe inden behandlingen for bedre at kunne bevæge sugekoppen rundt på huden. Sugekopsmassage på tør hud, kan være smertefuld og usund for huden. Du kan fx købe denne lækre økologiske Firming olie, med abrikoskerne olie, tidselolie, appelsinolie som opvarmer huden inden behandlingen og tilfører den E vitamin.

Køb Økologisk Firming olie her!

 

Efter behandlingen

Bindevævsmassagen sætter gang i blodcirkulationen, hvilket betyder at der sker nogle ændringer i din krop som du bør være opmærksom på. Behandlingen fungerer som en udrensning i kroppens bindevæv og du vil kunne mærke at kroppen reagerer ved at udskille de affaldstoffer som den tidligere har haft svært ved at komme af med. Det kan kroppen gøre ved enten at svede det ud eller gennem udladning af urin.

 

Så hvis du opdager at du pludseligt sveder mere end normalt, urinen får en mørkere farve, eller at du oplever en lettere hovedpine, så er det helt normalt og dette bør gerne aftage efter en kortere periode når kroppen er færdig med at udrense. Husk at drikke masser af vand efter behandlingerne for at mindske disse bivirkninger.

 

Sugekopsmassage og diabetes

Hvis du lider af diabetes 1, som er den insulinkrævende diabetes, bør du altid konsultere din læge hvis du overvejer at bruge anti cellulite sugekopsmassage. Dette skyldes at der kan opstå en overdosering af insulin ved brug af sugekopperne da, mindre mængder insulin kan frigives fra bindevævet til blodbanen under massagen.Efterlad en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres