Vidste du at dine negle kender dine dybeste hemmeligheder? 3 ting du bør holde øje med.

 

Dine negle er et værdifuldt redskab til at udsmykke og udtrykke din stil og dit humør, men de er også meget mere end det. Du vidste det måske ikke, men dine negle kender faktisk dine inderste hemmeligheder.... men bare rolig, de afslører ikke det crush du har på din flotte nabo der lige er flyttet ind, men derimod giver de nogle smarte advarsler fra kroppen som du kan bruge til at holde øje med din sundhed.

Det er en rigtig god ide løbende at holde øje med hvilken tilstand dine negle er i, fordi den tilstand ofte er forbundet med og ændrer sig i takt med sygdomme i resten af kroppen. Her er 3 ting du bør holde øje med 

Hvilken farve har dine negle?

Farven på dine negle kan fortælle meget om din sundhed. F.eks hvis de har en blålig tone, kan det betyde at dit blod har et lavt iltindhold. Helt hvide negle er ofte et tegn på at der er problemer med leveren. Den optimale neglefarve er lyserød med hvide måner i bunden (de hvide måner bliver dog mindre med alderen og dette er helt naturligt).

Hvordan er overfladen?

Skøre negle er et ret almindeligt tegn på at du mangler vitaminer. Hvis du har mange riller i overfladen kan det betyde at du mangler jern eller indikere lupus. Har du derimod huller i neglepladen kan det være et tegn på psoriasis eller problemer i bindevævet.

Hvordan er tykkelsen?

Som udgangspunkt går vi efter at have stærke og tykke negle, men neglene kan også blive så tykke at det ikke længere er sundt. Hvis de bliver så tykke at de næsten virker som kløer, kan det være et tegn på enten problemer med lungerne, psoriasis eller en svampeinfektion som man skal være opmærksom på. 

Tynde negle der knækker og flosser kan betyde at du mangler B vitamin eller Jern. Hvis dine negle er skrøbelige bør du ikke file dem, men i stedet klippe dem.

Tips til sunde og stærke negle

Sørg altid for at holde dine negle fugtige og beskyttet fra vind og kulde ved at bruge handsker udenfor og når du f.eks gør rent.

  • Sørg for at få de nødvendige vitaminer og mineraler enten gennem kosten eller som tilskud.
  • Brug en negleolie dagligt til at fugte neglene og neglebåndene.
  • Brug aldrig neglelaksfjerner med acetone og undgå at kradse neglelakken af.
  • Fil kun neglene i en retning, da neglepladerne ellers bliver ødelagt.
  • Lad være med at bide negle - det skaber flossede og skøre negle.
  • Vi elsker en god hygiejne, men hvis det er overdrevent og du vasker hænder for ofte, kan det faktisk ødelægge neglene som er bløde og hurtigt absorberer vand.
  • Brug en glasfil - glasfilen er mere skånsom ved neglene og når du bruger en glasfil i stedet behøver du ikke tænke på kun at file i en retning.

 


Efterlad en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres