Har du trætte øjne med mørke render? Vi kender det godt, se 5 måder til at slippe af med det.

et øje med lyseblåt pigment

"Du ser lidt træt ud, er du okay"? 

Det er simpelthen så irriterende når huden under øjnene begynder at svigte os. Man kan alt for hurtigt komme til at ligne en der bare er super træt af livet selvom man overhovedet ikke er det!

Om vinteren når huden går hen og bliver lysere (øv) vil alle de små uheldige uregelmæssigheder i vores hud gå hen og blive meget tydeligere end når vi har en lækker tan på fra sommeren. 

Ansigtet og øjnene er som regel det første vi dømmer hinanden på, og derfor vil vi selvfølgelig gerne udstråle at vi har det godt! Så læs med her og find ud af hvordan du bedst muligt passer på huden under dine øjne.

 

Men hvorfor ser jeg så træt ud? 

Der kan selvfølgelig være mange grunde til at du er træt. Det kan måske være fordi du rent faktisk er det. Søvn er noget af det aller vigtigste kroppen har brug for, og hvis vi glemmer det, så kan det have mange konsekvenser både for dit udseende men også for din generelle sundhed. Så se nu at få sovet igennem! 

Dine mørke poser under øjnene skyldes højst sandsynligt at du:

  • Ikke får nok søvn
  • Har arvet dem
  • Har allergi
  • Ryger
  • Ikke spiser sundt
  • Er dehydreret!
En anden ting du skal huske på er, at huden under dine øjne er meget tyndere end huden på resten af din krop. Det betyder for det første at du skal være meget mere forsigtig med hvordan du behandler dette område, men også at det er meget nemmere at se de blodårer der løber igennem kroppen for at give ilt til hjernen. Det er super irriterende ja, men hey, vi vil heller ikke mangle ilt i hjernen. 

Nogle mennesker har af genetiske årsager bare meget større og tydeligere blodårer end andre, så du kan være meget uheldig at have trukket nitten. Men inden du giver helt op, så er der et par ting du kan prøve for at hjælp dig af med det.

 

1. Dine mørke render kan være ophobede giftstoffer.

Hvis din krop ikke får den motion og de næringstoffer som den har brug for, kan den ikke fungere ordentligt. Derfor er det så vigtigt at du indtager de rigtige mængder fiber, vitaminer og proteiner for at sætte gang i systemet der naturligt renser giftstoffer ud af kroppen. Når kroppen ikke selv kan dette, må den have lidt hjælp. Det kan du blandt andet gøre gennem en Detox kur der ved hjælp af nogle naturlige ingredienser sætter gang i de processer som kroppen selv skulle gøre. 

Læs mere om Detox HER

2. Skær ned på dit salt forbrug.

Salt i for store mængder er generelt ikke særligt sundt for os mennesker. Men det har også en evne til at binde vand i kroppen på nogle lidt mærkelige steder, som fx lige under øjnene. Så skær ned på dit saltforbrug der hvor du kan!

3. Er din hud dehydreret?

Din hud er noget af en sladrehank, og den afslører med det samme når du er dehydreret! Det kan både ses på at din hud tørrer ud, men det kan også vise sig som mørke pletter under øjnene. Så hvis du mistænker at du mangler væske i kroppen, er det bare om at komme igang med at drikke noget vand! Derudover kan du også binde væske til huden under øjnene ved hjælp af en fugtgivende creme eller en hydrerende ansigtsmaske. Her er især Aloe Vera en god ingrediens når det drejer sig om at tilføre fugt. Du kan fx give denne lækre Aloe Vera ansigtsmaske et forsøg!

4. Husk dine vitaminer! 

Det er altid vigtigt at holde en sund og varieret kost. Men når du skal bekæmpe mørke render er det vigtigt at fokusere på K, E, C og B12 vitaminerne. C vitaminet hjælper kroppen med at producere kollagen, som er det protein der gør huden spændstig og dermed holder renderne væk!

Der findes mange produkter, som cremer og ansigtsmasker der indeholder disse vitaminer. Fx kan du anvende en kollagen øjenmaske der har fuld fokus på at fjerne poser under øjenene. Figenkaktusolie er også et godt middel mod render under øjnene da den indeholder både antioxidanter og E vitamin, derudover kan du få den som en lille roll on der passer perfekt til øjenområdet!

5. Rød læbestift

Et sjovt trick du kan bruge til at dække dine mørke render under øjnene med (hvis alt andet bare slår fejl) er at skjule det med en mat rød læbestift. Gerne en let rød/orange ikke mørkerød. Start med at lægge din basis makeup med creme, foundation eller hvad end du plejer at bruge. Læg derefter et lag rød læbestift på det område hvor du har de mørke render og bland det godt ud med en makeup svamp. Læg derefter et lag concealer ovenpå og blend igen. Det burde dække de mørke render!

 


Efterlad en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres